Top
De nadelen van een IKEA stellingkast

IKEA Stellingkast| Er zitten ook nadelen aan een IKEA stellingkast

Wanneer u op zoek bent naar stellingkasten voor in uw magazijn, winkel, kantoor, archief of andere opbergruimte, waar let u dan op? Kwaliteit, flexibiliteit, belastbaarheid, leverbaarheid en prijs; allemaal criteria die bij de aanschaf van een stellingkast belangrijk zijn.

Ook belangrijk is de vraag, waar u de stellingkast gaat kopen? Op de één of andere manier denken veel mensen daarbij aan IKEA. Maar waarom eigenlijk en vindt u bij IKEA wel echt de stellingkasten die aan uw eisen voldoen?
 

Ikea stellingkasten, een omslachtig verhaal


Er kleven namelijk nogal wat nadelen aan een IKEA-stellingkast. Niet in de laatste plaats omdat u zich in een voldoende grote auto naar de dichtstbijzijnde IKEA-vestiging moet begeven. Daar moet u langs de eettafels, slaapkamers en keukens naar de afdeling stellingkasten lopen, waar u een stellingkast uitzoekt. Vervolgens loopt u naar het magazijn waar u de gekozen stellingkast opzoekt en uit de rekken tilt. Met de stellingkast op uw kar loopt u naar de kassa, waar u in de rij mag staan om af te rekenen. Wanneer u heeft betaald, loopt u naar de auto waar u de stellingkast mag inladen en naar huis mag rijden.

Thuisgekomen zult u de stellingkast uit de auto moeten laden, om hem vervolgens helemaal zelf in elkaar te knutselen. Op z’n minst dus een nogal omslachtig verhaal dus.
 
Stel nu dat u dit er allemaal wel voor over hebt, wordt uw moeite dan beloond met een stevige stellingkast, waar u alle kant mee uitkunt. Vaak is dat helaas niet zo. De IKEA stellingkast heeft namelijk maar en lage belastbaarheid en beperkte duurzaamheid.
IKEA stellingkast
Toch iets om rekening mee te houden als u op zoek bent naar stellingkasten van hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur. Ander nadeel van een IKEA stellingkast is dat deze niet aan andere stellingkasten gekoppeld kan worden. Hierdoor worden de mogelijkheden van aanpassen, herinrichten of uitbreiden van uw magazijn drastisch beperkt.
 

Komen uw stellingkasten door de magazijnkeuring?


Valt uw magazijn bovendien onder de wetgeving die een periodieke magazijnkeuring verplicht stelt, reken er dan niet op dat een IKEA keuringkast u door deze keuring heen gaat helpen. De conclusie die u hieraan kunt verbinden is evident: een IKEA stellingkast waarborgt in onvoldoende mate de veiligheid van mensen die erbij in de buurt komen.
 

Beter dan IKEA


Gelukkig zijn er alternatieven waarbij u online, voor een lage prijs, uitstekende kant-en-klare stellingkasten kunt bestellen, of zelf uw ideale stellingkast kunt samenstellen. Deze worden bezorgd op een adres van uw keuze en voldoen wel aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Voor degenen die verder kijken wordt al snel duidelijk dat de keuze voor een IKEA stellingkast helemaal niet altijd zo logisch is.

Kijkt u dus verder. Bijvoorbeeld bij Magazijnstellingen XL
Aanbiedingen